top of page
  • Carola

5 tips voor een nette kinderkamer in de Herfst

Bijgewerkt op: 3 okt. 2023


De herfst is in volle gang! Nu het weer buiten minder uitnodigend is om buiten te spelen, is het des te belangrijker om de kinderkamer georganiseerd te houden. In deze blogpost deel ik handige tips en ideeën om speelgoed op te bergen en de kinderkamer netjes te houden, zodat kinderen tijdens de herfstmaanden optimaal van hun kamer kunnen genieten.


1. Gebruik mooie opbergers:

Kies mooie opbergdozen, manden en zakken om het speelgoed gemakkelijk en uit het zicht op te ruimen. Mooie opbergers staan niet alleen gezellig maar zorgen er ook voor dat de kamer geen rommel is en is bezaaid met rondslingerend speelgoed.






2. Rotatiesysteem voor speelgoed:

Bewaar niet al het speelgoed tegelijk in de kamer. Gebruik een rotatiesysteem waarbij je om de paar weken weer ander speelgoed tevoorschijn haalt. Zo blijft de spanningsboog optimaal. Speelgoed waar ze niet naar omkeken is na het een aantal weken niet gezien te hebben ineens weer leuk en interessant om mee te spelen. Dit is vooral handig wanneer kinderen meer tijd binnenshuis doorbrengen, tijdens regenachtige herfstdagen. 3. Creëer een knutselhoek:

Reserveer een speciale hoek voor knutselactiviteiten, ideaal voor herfstknutselwerken! Ga het bos in neem mooie bladeren, takjes, beukennootjes mee. De kinderen kunnen de verzamelde items eerst sorteren en daarna de meest creatieve knutselwerken maken. Zorg voor voldoende opbergruimte voor knutselbenodigdheden, waaronder herfstblaadjes, verf en knutselpapier. En hoe leuk is het om de knutsel daarom op te hangen in de kamer? Maak bijvoorbeeld een mooie herfstslinger. 4. Minimaliseer overbodig speelgoed:

Doe regelmatig een speelgoedopruiming en moedig kinderen aan om speelgoed te selecteren dat ze niet meer gebruiken. Ik breng het vaak naar de kringloop of naar een goed doel. Zo maak je ruimte voor nieuw peelgoed. 5. Maak opruimen leuk:

Maak van opruimen een gezinsactiviteit tijdens herfst weekenden. Wie kan het snelst zijn speelgoed opruimen voordat jullie samen bananenbrood gaan bakken en een herfstfilm kijken? Stimuleer de kinderen ook om het speelgoed waarmee ze speelden eerst op te ruimen voor ze iets nieuws pakken.


Conclusie:

Terwijl de herfst buiten zijn intrede doet en kinderen meer tijd binnenshuis doorbrengen, biedt een georganiseerde kinderkamer de perfecte omgeving voor speelplezier en creativiteit. Met deze tips kun je de kinderkamer omtoveren tot een warme en uitnodigende ruimte waarin kinderen zich volop kunnen vermaken als het weer buiten guur is. Een opgeruimde kamer in de herfstmaanden zorgt voor een knusse en inspirerende speelomgeving.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page