top of page
  • Carola

11x mooie opbergers voor de kinderkamer

Bijgewerkt op: 30 sep. 2023

Kinderkamers veranderen vaak razendsnel in een chaos. Speelgoed, knutselspullen lijken overal te belanden. En dat is ergens maar goed ook, want een kinderkamer moet een plek zijn waar plezier gemaakt wordt en de verbeelding de vrije loop krijgt. Maar het is wel zo fijn als die chaos zich ook weer eenvoudig laat temmen. zodat er ook de volgende dag weer ruimte is om te spelen, te leren en te dromen.


Hoe houd je het netjes? Zorg voor voldoende opbergers, waarin je speelgoed en knutselspullen makkelijk (en uit het zicht) kunt opbergen. Mooie manden, zakken en bakken die ook nog eens gezellig staan. Zorg ook voor leuke wandplankjes waarop juist het mooie speelgoed uitgestald kan worden! Er is zoveel moois. Hier mijn 11 finds.


1. Stijlvolle Vilten Manden


Vilten manden zijn niet alleen functioneel, maar ook stijlvol. Het materiaal geeft een warme uitstraling en is prachtig te combineren met hout. Door de verschillende groottes en vormen te combineren, creëer je eenheid en rust. Ze zijn perfect voor het opbergen van kleine knuffels, lego en ander klein speelgoed.





2. Eikelmandjes


Helemaal leuk voor de herfst! Een eikelmandje. Leuk voor klein speelgoed of bijvoorbeeld potloden.





3. Rotan nachtkastje


Zet een nachtkastje naast het bed. Ideaal om boeken in op te bergen, die je gemakkelijk kunt pakken voor een verhaal voor het slapengaan. Op het nachtkastje kan ook gelijk een gezellig nachtlampje staan.





4. Hangmanden


Hangmanden aan een kapstokje aan de muur voor extra opbergruimte zonder vloeroppervlak in te nemen. Ook ideaal voor boven de commode voor het opbergen van spenen, hydrofiele doeken of verzorgingsproducten. Maar wanneer je kind groter is nog net zo leuk en handig bijvoorbeeld voor het opbergen van knutselspullen boven het bureau.





5. Doorgestikte Mand


Een doorgestikte mand met een leuk printje voegt een vleugje textuur toe aan de kamer en dat staat meteen gezellig en warm.





6. Wall Organizer


Een wall organizer met verschillende vakken. Hang hem bij de commode voor verzorgingsproducten en speendoekjes, of gebruik hem als opberger voor speelgoed.





7. Bed Organizer

Een bed organizer bevestigd aan het bedframe biedt handige opbergruimte voor knuffeltjes, speentjes of nog wat speelgoed voor het slapengaan.






8. Rotan Opbergmand


Rotan voegt een natuurlijke, rustieke uitstraling toe aan de kinderkamer. Deze mand is perfect voor het opbergen van babysokjes, doekjes en later bijvoorbeeld knutselpapier.





9. Boekenstandaard


Hoe leuk is deze opbergbak? Leuk om boeken in te zetten maar ook handig om het speelgoed te sorteren en je kunt de bakken eventueel labelen met mooie labels met woorden of plaatjes om je kind te helpen opruimen.





10. Houten wandplank


Deze wandplank heeft een superstoer en strak design. Leuk voor boven het bureau. Met wat boeken op links en rechts een potje met potloden. Of gewoon een leuk vaasje met een bloemetje, want ook dat mag best op de kinderkamer. Hij is er ook in het beige.





11. Metalen wandplank

Deze vorm wandplank geeft een speels effect. Het is ook leuk om met deze plankjes een collage op de muur te maken. Combineer er bijvoorbeeld drie en bevestig ze op een speelse manier. Wandplankjes zijn ideaal om het mooie speelgoed of boekjes op uit te stallen. Ze zijn er in diverse kleuren.





Conclusie

Met deze 11 slimme opbergoplossingen kun je de kinderkamer omtoveren tot een georganiseerde en inspirerende plek. Geef je kind de ruimte om te spelen, leren en groeien, in een georganiseerde maar gezellige kinderkamer.







70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page